Grădiniţele Arc-en-Ciel – Ce ne deosebeşte?


Experienţa celor 18 ani de activitate – avem deja o istorie

Grădinţele “Arc-en-Ciel”, acreditate de Ministerul Educaţiei şi asociate UNESCO, au inaugurat, în sistemul de învăţământ românesc, predarea timpurie a celor trei limbi străine – engleza, franceza, germana, aducând la clasă profesori de specialitate.

Pe măsură ce copiii au crescut, s-a înfiripat ideea continuităţii grădiniţă – şcoală, astfel încât în 1996 a luat fiinţă prima clasă I.

Evoluţia firească a făcut ca, o dată cu apariţia gimnaziului, acesta să încorporeze clasele primare şi grădiniţa, formând o singură unitate de învăţământ.

Însă notorietatea  Grădiniţelor „Arc-en-Ciel” face ca structura nivelului preprimar al şcolii să evolueze continuu, fiind în mod deosebit susţinută de Asociaţia Grădiniţele Arc-en-Ciel, extrem de activă în promovarea multor proiecte originale, de la Academia Părinţilor (Pre)Ocupaţi, până la Art(h)é – galeria copiilor şi incluzând mai multe proiecte europene.

 

Metoda de predare a limbilor străine la grădiniţă

Ca promoter la nivel naţional al predării mai multor limbi străine începând de la vârste mici, „Arc-en-Ciel” a demonstrat, generaţie după generaţie, avantajele acestei abordări asupra evoluţiei ulterioare a fiecărui elev în parte. Copiii „Arc-en-Ciel” învaţă trei limbi străine, franceza, engleza şi germana, pe care le continuă în acelaşi ritm susţinut în clasele primare şi gimnaziale ale Şcolii „Anastasia Popescu”. Concursurile locale, naţionale şi internaţionale la care elevii de la grădiniţă şi şcoală participă în fiecare an, alături de spectacolele desfăşurate pe diverse scene, precum şi proiectele europene în care sunt implicaţi, demonstrează măsura în care, de la un an la altul, copiii stăpânesc tot mai bine structurile limbilor străine studiate, fără să neglijeze cu nimic limba română, pe care căutăm să şi-o însuşească şi să o păstreze în cea mai corectă formă.

Echipa didactică

Fiecare grupă de grădiniţă beneficiază de îndrumarea a 6-8 cadre didactice, toate disciplinele fiind predate de profesori de specialitate. Succesul sistemului educaţional este astfel asigurat de buna pregătire şi de experienţa întregului corp profesoral.

Cadrele didactice sunt titulare ale unităţii de învăţământ, ceea ce asigură continuitatea la clase. Un rol deosebit de important îl are şi personalul didactic-auxiliar, permanent atent la nevoile copiilor care sunt însoţiţi la toaletă, la gustare, la masă şi la somn cu aceeaşi grijă, răbdare şi competenţă cu care îi înconjoară în timpul programului educaţional.

 

Spectacole, evenimente şi concursuri

Fiecare copil „Arc-en-Ciel” este implicat permanent într-o serie de manifestări culturale, a căror listă cuprinde: concursuri la nivel preşcolar, patru spectacole anuale, urmărind cele patru anotimpuri, Zile ale Uşilor Deschise, spectacole tematice la invitaţia comisiei UNESCO pentru România, organizate şi prezentate integral de Grădiniţele „Arc-en-Ciel”, concertele grupului vocal „Arc-en-Ciel”, Concursul Naţional de Arte Plastice şi Decorative, Concursul Naţional de Dans – „Prietenii Dansului”, Gala „Prietenii Muzicii”, expoziţii de pictură, icoane şi ceramică.

Dezvoltarea emoţională la grădiniţă

Dincolo de aspectele legate de aplicarea curriculumului specific preşcolar şi de atenţia acordată educaţiei timpurii, obligatorii pentru calitatea oricărui demers educaţional dirijat către acest tronson de vârstă, echipa de profesori şi supraveghetori din Grădiniţa „Arc-en-Ciel” creează o atmosferă caldă, în care fiecare copil se simte protejat şi apreciat. Lucrul cu psihologul are loc săptămânal, în cursul orelor de Dezvoltare a Inteligenţei Emoţionale (DIE) şi capătă contur prin întâlnirile cu părinţii la Academia Părinţilor (Pre)Ocupaţi. Susţinerea copiilor este personalizată şi la orele de logopedie, acolo unde este nevoie, ori la întâlnirile din cabinetul de psihologie, plin de jocuri şi jucării interesante, unde lacrimile se zvântă ca prin farmec, zâmbetele reapar şi supărarea se transformă în veselie. De mare ajutor sunt şi reuniunile în care părinţii, conducerea grădiniţei „Arc-en-Ciel”, cadrele didactice şi psihologul nostru caută împreună cele mai eficiente soluţii la diversele probleme ce se pot  ivi în viaţa copiilor.

Reclame

2 răspunsuri to “Grădiniţele Arc-en-Ciel – Ce ne deosebeşte?”

  1. birou traduceri Says:

    se pot face inscrieri in orice moment din an? ma intereseaza ca in martie sa ne inscriem la dvs. la varsta de 2 ani. este preconditie utilizarea olitei/toaletei? de asemenea, se poate vizita gradinita inainte, impreuna cu fetita, pentru a vedea cum reactioneaza? multumesc anticipat!

    • arcencielgradi Says:

      Buna ziua, pentru orice informatii va rugam sa sunati la Ana Gheorghiu, coordonator de centru la Gradinitele „Arc-en-Ciel”, tel. 0737518368. Multumim si va asteptam cu drag la gradinita!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: