Prin povesti invatam mai multe


In „Saptamana altfel”, impreuna cu elevii Scolii Gimnaziale „Anastasia Popescu” din sectorul 1,  am derulat proiectul „Prin povesti invatam mai multe”.  Povestea aleasa a fost Hansel si Gretel. 

Pentru ca noul si necunoscutul sa ii capteze pe elevi, am inceput cu un joc de rol, cu prilejul caruia copiii s-au transformat in mici detectivi, cautand indicii despre tema care va fi abordata in aceasta saptamana. Tare se mai bucurau cand desluseau mesajul scris in limba germana pe biletele ascunse de mine in prealabil.

Dupa ce am descoperit ce vom studia, le-am citit copiilor aceasta frumoasa poveste si am tradus impreuna cartea in limba romana.

In cea de-a doua zi am vizionat un mic filmulet, facand astfel brainstorming-ul si gasind solutii pentru viitoarele etape ale proiectului, iar pentru relaxare am vizionat o piesa de balet numita” Marchenbalett”, care le-a prezentat copiilor povestea intr-un mod inedit.

In ziua urmatoare am confectionat personajele din poveste pe bete de frigarui, apoi am construit mici dialoguri potrivite fiecaruia.

In a patra zi ne-am distrat foarte tare facand teatru de umbre, folosind personajele realizate in prealabil si purtand dialoguri in limba germana.

In ultima zi din saptamana am realizat o carticica foarte draguta, care a ilustrat  fiecare etapa a proiectului.

Activitatile cu copiii au avut un caracter spontan, care a ajutat la dezvoltarea independentei in gandire si actiune. Cautarea de idei prin metode interactive a stimulat copiii sa intre intr-o aventura a cunoasterii in care au participat activ si au descoperit raspunsuri la intrebari, au reusit sa rezolve sarcinile de invatare si astfel  s-au simtit responsabili si multumiti de finalul proiectului.

prof. Ecaterina Ionita (Frau Kathy)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: