CUVANTUL DOAMNEI PRESEDINTE – DIRECTOR GENERAL MONA SERBANESCU – LA INCHEIEREA ANULUI SCOLAR 2013 – 2014


2013-2014, un an pe cat de dificil, pe atat de frumos si de bogat in realizari, s-a incheiat cu lacrimi de bucurie pentru absolventi, dar si pentru dascalii care transmit mai departe, elevilor lor, stafeta educatiei.
Cred insa ca, pentru a avea tabloul intreg al drumului strabatut, avem nevoie de o retrospectiva succinta. Viata scolii noastre este strans legata de cea a Gradinitei Arc-en-Ciel, care, la randul sau,  continuatoare a unei structuri prescolare initiate in anul 1986, si-a inceput demersul pedagogic in 1994. Providential, la catedra de Religie, am avut onoarea sa ne fie profesoara Doamna Anastasia Popescu, ori mai simplu, Mama Sica, asa cum era pentru noi, cei ce o priveam cu dragoste si respect. Se explica astfel numele pe care l-au avut, initial, Clasele, organizate in parteneriat cu Scoala Nr.85, in anul 1996, la un an de la trecerea la Domnul a Mamei Sica, apoi, Scoala insasi, a carei prima clasa in actuala formula, debuta in anul 2004.
Ne amintim ca, an dupa an, in fiecare toamna, absolventii nostri s-au indreptat catre cele mai bune licee bucurestene si ca micutii de acum 20 si mai bine de ani sunt deja absolventi ai Facultatilor de Medicina, Arhitectura, ai Universitatii s.a.m.d. Doar incantarea unui parinte poate egala implinirea unui dascal, atunci cand vede rodind semintele cuvintelor si ale faptelor sale!

Cel mai frumos an din sirul celor… douazeci si unu
Cele mai importante succese au fost obtinerea ultimei ACREDITARI, asa incat Scoala Gimnaziala Anastasia Popescu este acum acreditata de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar pentru toate cele trei niveluri de invatamant: preprimar, primar si gimnazial. O alta mare bucurie ne-a adus obtinerea CERTIFICATULUI DE SCOALA EUROPEANA, care reprezinta, de fapt, incununarea tuturor proiectelor de nivel national si european pe care le-am derulat in ultimii trei ani.
Ca si anul trecut, as dori sa ii felicit pe dascalii nostri, pe parintii care ne-au fost alaturi si, nu in ultimul rand, pe elevii pentru care scoala ramane importanta, care inteleg ca studiul asumat este singura cale prin care isi pot construi un viitor implinit. Trebuie sa le multumim si Inspectoratelor Scolare ale sectoarelor 1, 2 si 3, precum si membrilor diverselor Comisii, ori Jurii care au considerat ca Scoala Gimnaziala Anastasia Popescu, elevii si dascalii sai, sunt, cu adevarat, in topul educatiei romanesti.
Clasele Scolii Anastasia Popescu din sectorul 1 au prins contur, adaugand-o pe cea cu numele Principesa Marioara, iar, la finalul acestui an scolar, ne-au bucurat cu un exceptional spectacol, pe versurile poetei Ana Blandiana. Alaturi de celelalte premii, am decernat si diploma de ELEV AL ANULUI Anei Negoita, o scolarita care a demonstrat ca “Ziua buna, de dimineata, se cunoaste”. Salutam cu bucurie intregirea echipei didactice cu d-ra profesoara de limba engleza Camelia Radu, care, preluand coordonarea educationala pentru clasele noastre din sectorul 1, a organizat, totodata, Centrul de Excelenta pentru Limbi Straine, “First Steps to Success”. Pe de alta parte, dorim sa transmitem multumirile noastre pentru sprijinul real pe care ni l-a acordat constant doamna inspector Adriana Piele, stimuland creativitatea echipei didactice si oferindu-ne permanent valorizare si incurajari.
In continuare, as dori sa trecem in revista cele mai bune rezultate pe care elevii Scolii noastre le-au obtinut la concursuri si la evaluarile nationale, cu mentiunea ca ii felicitam pe toti elevii claselor primare, dat fiind ca aici peste 90% dintre ei au avut punctaje foarte mari, intre 80 si 100 de puncte.
Cat despre clasele gimnaziale, rezultatele acestora au demonstrat ca Scoala Anastasia Popescu isi merita titlul de Scoala Europeana! Prezenta noastra la concursuri de matematica, asa cum sunt Arhimede, Lumina Math, ori la Olimpiadele scolare a fost, si in acest an, constanta: Alexandru Olteanu, Alexandra Cornea, Codrin Socol, au obtinut calificari la nivelul sectorului, iar Andrei Daha, din clasa a VI-a “Domnita Ancuta” a obtinut o mentiune la concursul Arhimede. In acest sens, ne-au bucurat in mod deosebit aprecierile primite din partea IS2 si ISMB, cu ocazia Consfatuirilor profesorilor de matematica, prilej cu care, impreuna cu Doamna profesoara Dana Corpaci, am trecut in revista generatiile noastre de olimpici si i-am revazut cu ochii mintii pe cei care, altadata mici invatacei, au pornit, chiar in toamna aceasta, pe cararile Europei , la studii in care matematica detine un loc insemnat.
La competitia Cangurul lingvistic la limba franceza, nivel national, Mara Sendroiu, din clasa a VII-a “Domnita Maria” si Domnica Sandu, din clasa a VIII-a “Printul Matei” au obtinut, fiecare la nivelul clasei sale, locul al II-lea, iar la aceeasi competitie, dar pentru limba engleza, Ilinca Lazar, din clasa a VII-a “Domnita Maria”, este detinatoarea locului al II-lea, in timp ce colegele ei, Domnica Sandu si Ana Maria Negrila, din clasa a VIII-a “Printul Matei”, s-au situat pe locul I.
Olimpiada de limba franceza ne-a adus punctaje mari, atat la nivelul sectorului, cat si pe municipiu, unde s-au evidentiat Tania Sendroiu, Mara Sendroiu, Domnica Sandu, Ilinca Lazar, dar si mai noul nostru coleg, din clasa a VII-a “Domnita Maria”, Petru Leon.
La Olimpiada la limba germana, ne-am bucurat pentru obtinerea unui loc I pe municipiu, de catre Irina Mateescu, eleva noastra care, iata, imbina atat de frumos peformantele sportive, cu cele academice.
Rezultatele Olimpiadei creativitatii la limba engleza reuneste elevi din clasele a VII-a si a VIII-a, atat la nivelul sectorului, cat si pe municipiu, unde, printre premianti, ii regasim pe : Ilinca Lazar, Andrei Nicolescu si Leon Petru, pe locul I, Tania Sendroiu, Domnica Sandu, locul al II-lea, Mara Sendoiu si Ana Maria Negrila, locul al III-lea. De asemenea, la Concursul de creatie literara in limba franceza “Poezia copilariei europene” Tania Sendroiu a obtinut mentiune.
Trebuie, cu acest prilej, sa evidentiem activitea Catedrei de limbi straine si eforturile pe care le face d-ra prof. Cristina Diana Maris pentru a valoriza si aseza laolalta intr-un buchet de competente importante pentru viata, franceza, germana si engleza, colaborand strans cu dle Camelia Radu, Emilia Burcea, Despina Merca, Mianda Rizea, Cristina Oana Borcea, Raluca Ciobanu, Maria Tilibasa, Marina Cioc, Kati Ionita, Sonia Achim, Emanuela Vlaicu.
Cat despre absolventii clasei a IV-a “Domnita Smaranda” crescuti, iubiti si indrumati cu o daruire fara seaman de d-ra prof. Roxana Pricope, acestia au pregatit un final de sarbatoare, care ne-a facut sa zambim, ca intotdeauna, printre lacrimi. Muzeul Taranului Roman ne-a primit cu generozitate, iar copiii au pregatit un spectacol cu Chirita in provincie de V. Alecsandri, exceptional, asa cum ne-a obisnuit d-ra Crina Comanescu, profesoara noastra de arta dramatica, scenarist si regizor totodata. Clasa a VIII-a ne-a facut o frumoasa surpriza, cu rezultate foarte bune la Evaluarea Nationala, ceea ce a determinat posibilitatea accesului in licee foarte prestigioase – ca in fiecare an, in topul preferintelor fiind Colegiul National Mihai Viteazul. Punctajele mari de la matematica au demonstrat ca studiul sustinut, impus de d-na prof. Dana Corpaci are intotdeauna o finalitate buna. Cat despre limba romana, unde subiectul a prezentat unele ambiguitati, consideram ca elevii nostri, pregatiti de d-na prof. Ana-Maria Duceac au facut fata cu brio provocarii. Nu putem trece sub tacere faptul ca Andreea Calin a avut nevoie de sprijin suplimentar, pe care i l-a acordat cu colegialitate fosta noastra eleva, Elena Negoiu, dar si ceilalti prieteni din clasa, si ca, tinand cont si de nota 10, obtinuta de Andreea la proba eliminatorie, de aptitudini, de la Liceul N.Tonitza, consideram o adevarata performanta reusita acesteia la acest Colegiu – pepiniera de artisti.
Elevii nominalizati la finalul acestui an scolar pentru rezultate deosebite la invatatura, respectiv, media generala 10 au fost: Andreea Olteanu, clasa a V-a Domnita Balasa, Codrin Socol, clasa a VI-a Domnita Ancuta, Tania Sendroiu, clasa a VII-a Domnita Maria, Domnica Sandu si Ana Maria Negrila, clasa a VIII-a Printul Matei, care au primit, cu totii, Diploma de Excelenta.
Echipa noastra de Mind Lab, antrenata de prof. Ana Gheorghiu, are anul acesta o componenta innoita, fiind formata in totalitate din elevi de la clasele primare, ceea ce, desigur, a pus unele probleme la competitiile in care am fost implicati. Am reusit, insa, sa pastram locul I pe Municipiul Bucuresti, dupa o lupta deloc usoara. Ii felicitam pe Raluca Luzi, Francesca Bucur, Alexandru Ciulcov si Radu Bodur si le dorim performante frumoase si in continuare.
Elevii Scolii Gimnaziale Anastasia Popescu au obtinut performante frumoase si in activitati sportive pe care le practica in cadrul scolii, alaturi de d-ra prof. Camelia Bobe, precum si la nivelul unor cluburi, demonstrand ca reusim sa aducem in viata noastra inteleptul aforism latin Mens sana in corpore sano. Fara sa ii putem cuprinde pe toti cei care sunt angrenati in activitati sportive si fac performanta, ii numim pe Irina Mateescu, Mihai Baciu, Andreas Tomuta, Sonia Purcaroiu, Andrei Georgescu, Andrei Nicolescu, Victor Traistaru, Alexandru Olteanu, precum si pe membrii celor doua echipe de fotbal – primar si gimnaziu – pe care le-a infiripat dl profesor Marian Ploesteanu la finalul anului scolar. In aceeasi masura, componentii trupei de dans sportiv si modern, conduse de dl. prof. Marius Dobre, demonstreaza calitati sportive si artistice, deopotriva.
Fiindca am amintit de componenta artistica a educatiei, avem, ca in fiecare an, de adus felicitari si multumiri d-nei prof. Maria Roxana Cioata, care, in cadrul orelor de la clasa si al Atelierului de Arte Plastice si Decorative Usor, usor, pasim in lumea Artelor…, a abordat teme atat de interesante si a organizat expozitii grandioase la Biserica Popa Nan si la Biblioteca Nationala a Romaniei, unde a reusit o retrospectiva a ultimilor 10 ani de Atelier. Ca in fiecare an, din acestia 10, Scoala noastra a fost gazda Concursului de Arte Plastice si Decorative, avizat de ISMB si dotat cu premii.
Muzica ne este si ea la fel de draga, corul Sfanta Elisabeta, precum si grupul vocal Arc-en-Ciel sustinand concerte si participand si la Festivalul International de Folclor Prieteni in Europa, unde a obtinut un Trofeu si Diploma de Merit. Ansamblul Sarea in bucate, condus de d-na prof. Gratiela Nichita si coordonat pentru miscarea scenica de dl prof. Marius Dobre, constituit cu acest prilej, se anunta a avea un frumos viitor.
Putem, asadar spune, ca am incheiat unul dintre cei mai frumosi si rodnici ani din istoria Scolii Gimnaziale Anastasia Popescu, cu nivelul preprimar Gradinitele Arc-en-Ciel, pe care trebuie sa le amintim mereu, ca fiind mugurii din care a rasarit si a crescut apoi Scoala noastra, careia ii dorim viitorul limpede pe care orice parinte il viseaza pentru copiii sai.
Doresc sa ii felicit pe colegii mei, profesori si personal administrativ, sa multumesc partenerilor nostri deja traditionali, Scoala Nr.85 si Asociatia Miruna, precum si Doamnelor si Domnilor inspectori care au sustinut permanent activitatea scolii, ne-au solicitat, nu ne-au crutat, dar ne-au indrumat de fiecare data cand a fost nevoie.
Le multumim parintilor care au fost si sunt alaturi de noi, au inteles demersul Scolii noastre, unii, inca din gradinita si au sustinut eforturile noastre de a construi copii cu personalitati autonome, cu un bun bagaj academic, dar si cu un set de valori bine definit, capabili sa faca fata unor provocari ale societatii actuale, cu schimbarile ei inerente.
Doresc sa aducem multumiri Maicii Domnului pentru ocrotire si sa nu ne lasam abatuti din drumul nostru, pe care sa pasim cu aceeasi bucurie, pentru ca si in anul scolar urmator sa putem implini visul fiecaruia.

Reclame

2 răspunsuri to “CUVANTUL DOAMNEI PRESEDINTE – DIRECTOR GENERAL MONA SERBANESCU – LA INCHEIEREA ANULUI SCOLAR 2013 – 2014”

  1. Nausica Says:

    Ce bilant minunat! Cu inima plina de bucurie, felicitari tuturor si sanatate deplina, ca sa puteti duce mai departe stacheta atat de sus ridicata!

    Fam. Vintan

    Sent from my iPad

    >


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: